Inštitut Intercer

Logotip Intercer

dr. Peter Železnik

delovno mesto

pzeleznik@gmail.com
instituteintercer@gmail.com
041 368 648

Inštitut InTeRCeR (Inštitut za trajnostni razvoj in celostne rešitve) je zasebni neprofitni zavod in je bil ustanovljen leta 2010. Inštitut je del mreže nevladnih organizacij Slovenije (CNVOS). Deluje v Sloveniji in ostalih članicah EU.

Pomoč organizacijam na področju trajnosti, varstva narave, gozdarstva, kmetijstva

Poslanstvo inštituta je delovanje na področju trajnosti, varstva narave s poudarkom na ohranjanju biodiverzitete, gozdarstva, kmetijstva, krožnega gospodarstva, in prilagajanja podnebnim spremembam. Hkrati nudijo rešitve drugim organizacijam na prej omenjenih področjih, ki so prilagojene njihovim potrebam. Prizadevajo si, da bi povečali koristi za ljudi, podjetja, lokalne skupnosti, odločevalce – na področjih, ki so pomembna.

Inštitut Intercer

Sodelavci inštituta združujejo strokovno naravoslovno in družboslovno znanje in izkušnje, vključno s celostnim reševanjem problemov na trajnostni način. Spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje in ohranjanje znanja starejših generacij o kmetijstvu in gozdarstvu, poudarjajo skrb za razvoj podeželja na socialnih temeljih in dvigajo ozaveščenost o podnebnih spremembah.

Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več